Interviu cu Sandra Coroian

Leila Sandra Coroian a publicat romanul "I.R.En" la editura Quantum. Cartea are o coperta impresionantă, ce lasă în urmă multe curiozităţi referitoare la conţinut şi personaje. Unul dintre marile mistere, este chiar titlul neobişnuit. La sfârşitul interviului, aveţi descrierea cărţii! Îţi multumesc pentru interviul acordat, iar pe voi, cititorii noştrii, vă invit să descoperiţi "I.R.En" şi să aflaţi mai multe despre autoarea acestuia. Cartea este disponibilă aici !

"Deși ca artist m-am născut muzician, iar în liceu am urât literatura, ceva din interiorul meu m-a împins spre acest Univers extraordinar. După 14 ani ca artist în hip hop-ul underground, violoncelistă timp de 8 ani și într-un final traducătoare cu licență, mi-am găsit adevărata chemare.
Scriu pentru că iubesc cărțile, scriu pentru că imaginația mea mă copleșește. Așa a apărut I.R.En., romanul meu de debut care și-a găsit o casă în inima editurii Quantum."


Întrebare: Când ai decis că doreşti să publici cartea?
Sandra Coroian: Cum aş putea să-ţi răspund mai precis… I.R.En. m-am decis să o public încă de când m-am apucat să o scriu. A fost, într-un oarecare fel, ultima mea încercare de a publica. Mi-am spus: “Ori reuşesc acum, ori nu mă mai chinui”. De 13 ani mă zbat, asta a fost ultima mea încercare şi din fericire, am reuşit.


Întrebare: Ai fost susţinută de părinţi sau prieteni? 
Sandra Coroian: Poate ai să râzi, dar în mare parte nu. Mama este singura din familie care e entuziasmată de tot ceea ce fac şi care vrea să citească orice scriu, în rest, nu prea. Şi aici mă refer la cititul efectiv a tot ceea ce am scris până în momentul de faţă, în rest, da, pot spune că sunt norocoasă că am fost mereu susţinută de cei din jurul meu şi mai ales de familie.

Întrebare: Cum ai descrie romanul tău, în câteva cuvinte? Am convingerea că mulţi sunt curioşi, după ce au văzut coperta.
Sandra Coroian: Hmm… “Mind blowing” .  Dar în mare, aş spune că este un roman menit să captiveze, să inducă în eroare şi să surprindă.

Întrebare: Care a fost cel mai greu moment, întâlnit în decursul scrierii cărţii?
Sandra Coroian: Momentul în care mi s-a spus că e bine, dar prea puţin conţinut şi trebuia să mai scriu încă de 2 ori pe cât aveam, într-un timp relativ scurt, deşi nu mi s-a impus un deadline. Cu toate astea, lipsisem 3 săptămâni, în care nu am putut scrie nici măcar 1 cuvânt, şi a trebuit să recuperez timpul pierdut în doar câteva zile. Pot spune că romanul acesta a fost scris la foc automat. Ha, ha!

Întrebare: Recomanzi altor tineri talentaţi să îşi publice creaţiile? 
Sandra Coroian: Recomand tuturor celor care au o pasiune pentru scris să nu se dea bătuţi. Ai nevoie de multă răbdare, încredere în propria persoană, perseverenţă şi încăpăţânare pentru a reuşi. Dacă vrei să publici, munceşte, munceşte, munceşte, iar într-o zi vei reuşi. Cel puţin asta am făcut eu.

Întrebare: Îţi place să citeşti? Care este autorul/autoarea preferată? 
Sandra Coroian: Daca îmi place? Pot spune că sunt puţin obsedată. Iubesc să citesc, iubesc cărţile! Şi m-am îndrăgostit de cărţi şi de citit în clipa în care din ultimii bani de buzunar pe care-i aveam, la vârsta de 18 ani, mi-am cumpărat prima carte. “Albastru nemărginit, aproape transparent” - de Ryu Murakami, care a devenit si autorul meu preferat. În prezent am reuşit să iau toate carţile scrise de el care au fost publicate la noi în ţară şi sunt foarte mândră de asta.

Întrebare: Va exista o continuare a romanului? 
Sandra Coroian: Asta nu pot spune acum. Cred că depinde foarte mult şi de cum va reacţiona publicul. Dacă se va cere, este loc de continuare.


Întrebare: Ce mesaj ai transmite potenţialilor cititori?
Sandra Coroian: Potenţialilor mei cititori nu le pot spune decât că: fără voi, eu nu m-aş putea numi scriitoare. Cititorii sunt totul şi pe această cale ţin să le mulţumesc tuturor celor care mă încurajează mereu şi mă susţin.

    Îţi mulţumesc încă o dată Sandra, pentru interviu şi îţi doresc succes cu romanul tău, sper să aibă cât mai mulţi fani, poate să fie tradus în străinătate, sau chiar ecranizat, de ce, nu?! Vă doresc tuturor o seară plăcută şi ne revedem data viitoare, cu un alt interviu, articol sau recenzie!

Descrierea Cărţii:


Atunci când afli că viața pe care ai trăit-o nu îți aparține, ce ai de gând să faci?
Într-o lume în care oamenii se ghidează după 5 coduri, sunt conduși de 5 Supremi, iar visele sunt interzise, Cehel Ynue, o tânără ce pornește în viață ca fiind un copil prodigy, se zbate să descopere adevărul, încălcând regulile. Pe parcursul călătoriei sale, Cehel se întâlnește de mai multe ori cu termenul necunoscut I.R.En., care îi obsedează subconștientul și care o împinge spre aflarea adevărului.O singură lume, fenomene bizare greu de explicat, un Healer și un Mediator care refuză să accepte realitatea oferită de către sistem. I.R.En., romanul care împinge cititorul să se îndoiască de propria realitate în care trăiește, făcându-l să întoarcă pagină după pagină pentru a afla răspunsul la toate întrebările pe care este constrâns să și le pună.







2 comentarii:

Mirela Barbalata spunea...

Din pacater nu cred ca aceasta carte este pe gustul meu. Dar va avea un impact deosebit pentru iubitorii de gen. Succes in continuare autoarei :)

Theodora Anghel spunea...

Mirela, așa am zis și eu înainte să citesc cartea. SF nu e genul meu. Am citit-o și vreau să spun că m-a prins atât de mult, că vreau neapărat un volum 2.