O carte i-a salvat viața...Află cum!

Fiecare a auzit o mulțime de povești despre cărți care au convins oamenii să nu se mai sinucidă. Probabil că ideile erau atât de convingătoare, încât persoanele respective și-au dat seama că există un smotiv în viața lor pentru care merită să trăiască. Putem spune că le-au salvat viața și că autorul lor este o persoană talentată. Cititul, în general, micșorează depresia și anxietatea, principalele cauze ale sinuciderii, așa că orice carte ar putea să îi salveze cândva viața unui om, chiar dacă nu își dă seama.

Totuși, în America, o carte a salvat o persoană care nu dorea să se sinucidă, ci era victima unui atentat la Universitatea din Florida. Un individ cu probleme serioase a intrat și a deschis focul, iar tânărul, deși a fost lovit în spate, a scăpat fără nicio problemă datorită pasiunii sale pentru citit. Cărțile sale, pe care tocmai le împrumutase de la bibliotecă i-au oferit protecție împotriva proiectilului. Acestea au fost suficient de groase, încât să oprească șocul. Jason Derfuss a realizat ce s-a întâmplat câteva ore mai târziu și evident, nu s-a suparat de găurile din carte.


Jason Derfuss pretinde că atacatorul era la doar 3 metri de el când a tras. Doi elevi și un cadru didactic au fost răniți. Persoana responsabilă a fost oprită în scurt timp, iar tânărul norocos a scăpat cu o poveste ce o va putea spune toată viața. Autorul cărții cu tematică istorică a declarat că e foarte fericit că datorită cărții sale, un tânăr a scăpat așa ușor.

Chiar dacă nu vor fi veste anti-glonț, nu strică să aveți mereu o carte în geantă/ghiozdan. Oricând aveți o clipă liberă, puteți citi.  Așteptând autobuzul, în pauza de masă, pe drum spre casă, în parc, oricând aveți timp este un moment bun pentru a deschide o carte. Seara, mereu oboseala te îndeamnă la un film sau un serial, ori să te pui direct în pat. Poate o puteți folosi să dați cuiva în cap una zdravănă. Mai ales dacă este hardcover. Cine știe?
Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Niciun comentariu: