700 de Harry Potter doboară recordul

Cu ocazia aniversării de 20 de ani de la publicarea best-sellerului 'Harry Potter', aproape 700 de copii îmbrăcați ca faimosul vrăjitor s-au adunat în Bolton pentru a sărbători. Recordul anterior, de 521 de vrăjitori a fost înregistrat în martie 2015.

Fiecare copil a trebuit să aibă semnul în formă de fulger pe frunte, o baghetă, ochelari și cravata specifică casei Gryffindor. Fiecare copil a fost recompensat cu un exemplar al cărții 'Harry Potter and the philosopher's stone'.

Prima carte a seriei a apărut în anul 1997 și inițial a fost refuzată de o mulțime de edituri. Într-un final, 500 de bucăți au fost tipărite. 20 de ani mai târziu, seria este cunoscută de toată lumea, tradusă în aproape optzeci de limbi și ecranizată avându-l pe Daniel Radcliff în rol pricipal. Se presupune că autoarei i-au revenit 600 de milioane de lire sterline.

Primul tiraj a fost lansat exact în 26 iunie. Pentru fanii adevărați, pe lângă tatuajele, cravatele sau baghete inspirate din filme, editura Bloomsbury a realizat o ediție aniversară a primului volum în 4 culori diferite, specifice caselor din Harry Potter. Puteți avea o carte roșie, galbenă, verde sau albastră. Pentru cei curioși, de aici puteți lua una dintre cărți la un preț mai mic de 30 de lei.

Folosind codul LIBRARULMEUPERSONAL, aveți și transport gratuit, deci aveți cartea la doar ~30 de lei.

Niciun comentariu: