Cele mai bune cărţi SF cu eroine

Lumea a evoluat şi, din fericire, femeile sunt privite acum la egalitate cu bărbaţii. Încetul cu încetul depăşesc şi românii concepţia potrivit căreia femeia este neajutorată şi lasă tot greul asupra barbatului curajos. Noi, fetele, ne putem purta foarte bine de grijă singure, fapt evidenţiat nemaipomenit în literatură.

Vă prezint, aşadar, conform goodreads.com câteva dintre cărţile cu cele mai neînfricate protagoniste ale literaturii ştiinţifico-fantastice. Sunt convinsă că inclusiv băieţii vor fi de acord că eroinele acestea sunt adevărate “badass” şi le apreciază.


     1.     Trilogia “Jocurile Foamei” – Katniss Everdeen


Katniss este o supravieţuitoare. Ea are o fire destul de rezervată, preferând faptele în locul vorbelor. Este exemplul perfect de fată independentă, care nu are nevoie ca un prinţ pe cal alb s-o salveze.



     2.     Trilogia “Divergent” – Beatrice Prior


Tris reuşeşte să treacă peste viaţa linistită pe care a cunoscut-o dintotdeauna şi să se avânte într-un necunoscut plin de pericole. Ea face tot ce îi stă în putere pentru a salva vieţile oamenilor din oraşul ei.



     3.     “Povestea slujitoarei” – Offred


Offred are o poveste tulburătoare. Ea este despărţită de familie şi este folosită ca “uter umblător” într-o lume în care drepturile femeilor nu există. Astfel, Offred dă dovadă de un caracter nemaipomenit de puternic şi luptă pentru libertate.


     4.     “Gazda” – Wanderer şi Melanie Stryder

 
Wanda este sufletul care îi posedă trupul lui Melanie. Cele două fete merg într-o călătorie de descoperire şi de autodescoperire. Wanda şi Melanie se acceptă reciproc şi fiecare e dispusă să-şi sacrifice viaţa pentru fericirea celeilalte. 


     5.     Primul volum din seria “The Lunar Chronicles” (Cronicile Lunare) – “Cinder” – Linh Cinder
 

Cinder este o cenuşăreasă modernă. Cu toate că e un cyborg şi lucrează pentru a-şi întreţine familia, fata nu se lasă descurajată şi îşi înfruntă soarta cu demnitate. Ea nu ezită să dea totul pentru binele suprem al lumii. 

 
Aţi citit aceste cărţi? Ce părere aveţi despre eroine? Pe cine aţi adăuga listei?

Abonează-te la blog!
Înscrie-te pentru a primi prin Email toate recenziile, interviurile, concursurile şi orice articol scriem noi pe blog. Dacă nu îţi place, te poţi dezabona ulterior.

Un comentariu:

Gabriela spunea...

Încă nu le-am citit, doar primul volum din trilogia Divergent. Am citit puțin din Regatul spinilor și al trandafirilor, deci aș adăuga-o pe Feyre pe listă.